Frittata med grönkål och havre

Enklaste lunchen eller middagen fullproppad med protein och nyttiga antioxidanter. Recept från Fazer.
Mitt Kök
Foto: Helén Pe
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 g grönkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 pkt Fazer Yosa havrebit
  • 6 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 citron - skalet
  • 1 dl parmesan - finriven
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och plocka grönkålen i mindre bitar. Finhacka vitlök.

  2. Stek grönkål och vitlök i olja. Bryt ner Fazer Yosa havrebit i grova bitar i pannan.

  3. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal och parmesanost i en skål.

  4. Häll ner blandningen i pannan. Ställ in i ugnen och låt gå klart 15-20 minuter tills äggen är puffiga och frittatan fått fin gyllenbrun färg.

  5. Riv över extra parmesanost och ringla över olivolja.

  6. Servera med grönsallad och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök