Friterade zucchinibollar

Friterade vegobollar är trevlig plockmat. Att fritera innebär lite pyssel, men bollarna kan göras i god tid och sprödvärmas i ugnen. Servera gärna med citronklyftor.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 1 ägg
  • 0,5 dl majsstärkelse (Maizena) - (majsena)
  • 1 dl ströbröd
  • 100 g pecorino - grovriven
  • 1 dl bladpersilja - hackad
  • 2 msk mynta - hackad
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl solrosolja - till fritering, ca

Gör så här

  1. Riv zucchinin grovt. Skala och hacka löken. Blanda zucchini, lök och salt i ett durkslag. Låt dra cirka 1 timme, rör om ett par gånger under tiden. Pressa ur så mycket vätska som möjligt.

  2. Blanda grönsakerna med vitlök, ägg, majsstärkelse, ströbröd, pecorino, örter och peppar.

  3. Forma smeten till bollar eller små minibiffar med hjälp av två matskedar.

  4. Hetta sakta upp oljan i en gryta till 180 grader. Eller prova med en bit bröd, blir den snabbt gyllene är oljan klar att använda.

  5. Lägg försiktigt ner bollarna, några i taget, och fritera i cirka 3 minuter. Vänd dem efter halva tiden.

  6. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på dubbelt hushållspapper. Servera bollarna varma eller ljumma. Det går också bra att varmhålla bollarna en stund i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!