Friterade wonton-korgar med krabbröra
I ugn: 6 minuter
Aktiv tid c:a 40 minuter
Krabbkött finns att köpa i frysdisk i asiatiska butiker men även som konserv i vanliga livsmedelsbutiker. Även wontondeg finns i asiatiska butiker.
Ingredienser
-
1 pkt
wontondeg
- ca 10 x 10 cm (200 g)
-
1
ägg
-
5 dl
rapsolja
Krabbröra
-
3 dl
majonnäs
-
150 g
surimi
- (crab sticks)
-
5
salladslökar
-
0,5 dl
jalapeño
- inlagd
-
0,5 kruka
dill
-
2
vitlöksklyftor
-
200 g
krabbkött
-
1 msk
fisksås
- asiatisk
-
2 krm
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Garnering
-
citron
-
dill
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Klä runda mazarinformar med två wonton-ark vardera. Pensla med uppvispat ägg mellan och över arken. Ställ formarna på en plåt.
-
Grädda mitt i ugnen ca 6 min, tills de fått lätt gyllene färg. Lossa skalen ur formarna.
-
Hetta upp oljan till 180°. Fritera skalen upp och ner ca 15 sekunder. Låt dem rinna av på hushållspapper.
-
Krabbröra: Hacka surimin. Ansa och hacka salladslöken. Hacka jalapeño och dill. Skala och finhacka vitlöken.
-
Blanda majonnäs och krabbkött. Tillsätt surimi, lök, jalapeño, dill, vitlök och fisksås. Krydda med salt och peppar.
-
Lägg röran i wontonskalen och garnera med citron och dill.