Friterade wonton-korgar med krabbröra

Krabbkött finns att köpa i frysdisk i asiatiska butiker men även som konserv i vanliga livsmedelsbutiker. Även wontondeg finns i asiatiska butiker.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 pkt wontondeg - ca 10 x 10 cm (200 g)
  • 1 ägg
  • 5 dl rapsolja

Krabbröra

  • 3 dl majonnäs
  • 150 g surimi - (crab sticks)
  • 5 salladslökar
  • 0,5 dl jalapeño - inlagd
  • 0,5 kruka dill
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g krabbkött
  • 1 msk fisksås - asiatisk
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • citron
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Klä runda mazarinformar med två wonton-ark vardera. Pensla med uppvispat ägg mellan och över arken. Ställ formarna på en plåt.

  2. Grädda mitt i ugnen ca 6 min, tills de fått lätt gyllene färg. Lossa skalen ur formarna.

  3. Hetta upp oljan till 180°. Fritera skalen upp och ner ca 15 sekunder. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  4. Krabbröra: Hacka surimin. Ansa och hacka salladslöken. Hacka jalapeño och dill. Skala och finhacka vitlöken.

  5. Blanda majonnäs och krabbkött. Tillsätt surimi, lök, jalapeño, dill, vitlök och fisksås. Krydda med salt och peppar.

  6. Lägg röran i wontonskalen och garnera med citron och dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!