Friterade fläderblommor med rabarbersirap
Friterade fläderblommor med rabarbersirap är en överraskande dessert som serveras till glass. Sirapen är god att ringla över pannkakor.
Ingredienser
-
12 klasar
fläderblommor
Frityrsmet
-
1 dl
vetemjöl
-
1 dl
majsstärkelse (Maizena)
- Maizena
-
1 tsk
bakpulver
-
1 tsk
vaniljsocker
-
1 krm
salt
-
1
ägg
-
1,25 dl
vatten
- kolsyrat
Fritering
-
1 l
rapsolja
Rabarbersirap
-
250 g
rabarber
-
2,5 dl
strösocker
-
1 dl
vatten
Tillbehör
-
vaniljglass
Gör så här
-
Rabarbersirap: Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Koka upp under omrörning och låt sedan sjuda ca 10 min. Sila genom en sil. Låt kallna.
-
Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt ägg och vatten och vispa till en jämn smet.
-
Hetta upp oljan i en kastrull till 180°. Doppa en fläderblomsklase i smeten och lägg försiktigt ner i oljan. Fritera tills klasen fått fin gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper. Gör likadant med resten av klasarna.
-
Servera klasarna direkt med rabarbersirap och glass.