Friterad camembert med rosmarin och äppelchutney

Recept på friterad camembert. Ljuvligt gott! Varm frasig camembert serveras med friterad rosmarin, söt och smakrik äppelchutney och knapriga kex.

Petra Lindstrand
Friterad camembert med rosmarin och äppelchutney
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 camembertost - liten hel rund (ca 250 g)
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl panko
  • 0,5 dl ströbröd

Fritering

  • 8 dl rapsolja
  • 0,25 kruka rosmarin

Tillbehör

  • äppelchutney - se recept
  • ostkex - med smak av rosmarin

Gör så här

  1. Vispa upp ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål. Blanda samman panko och ströbröd i en tredje skål.

  2. Vänd osten först i mjölet så att hela -osten täcks runtom. Skaka av överflödigt mjöl. Vänd därefter -osten i ägget, se till att hela osten täcks av ägg. Vänd därefter runt osten i ströbrödsblandningen, se till att hela osten täcks runtom. Låt osten stå i kylen i ca 30 min.

  3. Hetta upp oljan till 170° i en gryta. Fritera osten i ca 2 min på varje sida tills den får en gyllene färg runtom. Ta upp med en hålslev och låt osten rinna av på hushållspapper. Klipp av kvistarna på rosmarinen och fritera dem tills de är krispiga, i ca 30 sek. Lägg dem på hushållspapper.

  4. Servera osten varm och nyfriterad tillsammans med friterad rosmarin, äppelchutney och kex.

Vad tyckte du om receptet?