Fritatta med ramslök, grönsaker och ost

Det är viktigt att du väljer en smakrik ost, gärna västerbottensost eller en lagrad prästost. Vill du ha en tydligare smak av ramslök, välj den större mängden i receptet.
Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 200 g broccoli
  • 200 g blomkål
  • 30 - 35 g ramslök
  • 8 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 100 g ost - riven, lagrad
  • 3 msk dill - hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela broccoli och blomkål i mindre buketter. Finhacka ramslöken.

  2. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Blanda i ost och dill.

  3. Klä en form 15 x 25 cm med bakplåtspapper. Fördela broccoli, blomkål och ramslök i formen och häll på äggstanning.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 40 min tills äggstanningen stelnat. Känn med sticka. Låt svalna lite och skär i rutor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!