Frisk fläder- och äppeldessert

Denna svala dessert passar även att servera som mellanrätt vid en middag. Dekorerad med carambola och citronmeliss blir fläder- och äppeldesserten genast lite flärdfull. 

Allt om Mat
Frisk fläder- och äppeldessert

Ingredienser

  • 0,5 dl florsocker
  • 2 msk lime - pressad
  • 1 lime - rivet skal
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 2 dl vaniljglass
  • 4 gröna äpplen - (granny smith)
  • 0,5 dl flädersaft - koncentrerad

Gör så här

  1. Ställ in dessertglasen i frysen. Skala, kärna ur och skiva äpplen. Låt skivorna ligga i frysen ca 4 timmar.

  2. Lägg de frysta äppelskivorna i matberedare. Tillsätt florsocker, flädersaft, limesaft och limeskal, yoghurt och glass. Mixa till ett fluffigt skum.

  3. Servera genast i de isade dessertglasen.

Vad tyckte du om receptet?