Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftiga och goda frikadeller som inte behöver brynas utan får koka direkt i den smakrika tomatsåsen.
Kantskär brödet och låt det dra i mjölken ca 10 min.
Lyft upp det och krama ur vätskan, mjölken ska inte användas mer. Finhacka pancettan. Blanda alla ingredienser till frikadellerna.
Forma smeten till 16 stora köttbullar med vattensköljda händer. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
Ställ frikadellerna i kylen så länge.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en traktörpanna. Tillsätt tomatpuré, tomater, kapris och socker.
Koka såsen under lock ca 30 min. Rör då och då. Blanda i salvia och krydda med salt och peppar.
Lägg frikadellerna i tomatsåsen och koka sakta under lock, 15–20 min, vänd dem någon gång under koktiden.
Servera frikadellerna med tomatsås, pasta och broccoli.