Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Fried rice med räkor och chorizo

Fried rice med räkor och chorizo är en perfekt vardagsrätt som gärna garneras med någon ört. 

Fried rice med räkor och chorizo
Fried rice med räkor och chorizo
Fried rice med räkor och chorizo
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 9 dl ris - kokt, kallt
  • 2 paprikor - gärna i olika färger
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g salladskål
  • 200 g chorizo - färsk
  • 200 g räkor - skalade, i lag eller frysta
  • 2 dl ajvar relish
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla salladskålen. Skär korven i slantar.

  2. Stek paprika, lök och vitlök i 2 msk olja ca 5 min. Blanda i kålen och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp grönsakerna.

  3. Stek korven tills den fått fin färg och är knaprig. Tillsätt riset och låt det steka med ca 3 min. Vänd ner grönsakerna. Strö över räkorna, och gärna något grönt. Servera genast med ajvar relish.

Vad tyckte du om receptet?