Fried rice med räkor och chorizo

Fried rice med räkor och chorizo är en perfekt vardagsrätt som gärna garneras med någon ört.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 9 dl ris - kokt, kallt
  • 2 paprikor - gärna i olika färger
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g salladskål
  • 200 g chorizo - färsk
  • 200 g räkor - skalade, i lag eller frysta
  • 2 dl ajvar relish
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla salladskålen. Skär korven i slantar.

  2. Stek paprika, lök och vitlök i 2 msk olja ca 5 min. Blanda i kålen och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp grönsakerna.

  3. Stek korven tills den fått fin färg och är knaprig. Tillsätt riset och låt det steka med ca 3 min. Vänd ner grönsakerna. Strö över räkorna, och gärna något grönt. Servera genast med ajvar relish.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!