Fried rice med ägg och räkor – snabbt, gott och smalt!

Recept på fried rice med ägg och räkor. Koka riset kvällen före och förvara i kylen. Vill man göra rätten vegetarisk kan man byta ut räkorna mot till exempel tofu.
Petra Lindstrand
Recept på fried rice med ägg och räkor.
Recept på fried rice med ägg och räkor. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 ägg
  • 1 msk rapsolja - + 0,5 dl
  • 1 krm salt
  • 1 msk sambal badjak
  • 1 påse wokgrönsaker - frysta (500 g)
  • 9 dl jasminris - kokt, kallt
  • 2 msk lime - pressad
  • 2 msk japansk soja
  • 500 g räkor - med skal eller 1 burk handskalade räkor (ca 420 g)

Tillbehör

  • 1 kruka koriander
  • 1 lime

Gör så här

  1.  Skala och finhacka lök och vitlök . Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt. Hetta upp 1 msk olja i en panna och häll i äggen. Rör tills de blir lätt för­delade och krämiga. Krydda med 1 krm salt. Ta från värmen.

  2. Fräs lök och vitlök  i 1/2 dl olja ca 1 minut. Tillsätt  sambal badjak och grönsaker. Woka ca 3 min. Rör i riset och woka ytterligare ca 3 min. Rör ner äggröran.

  3. Smaksätt riset med limesaft och soja. Vänd i räkorna och låt dem bli varma. Servera med koriander och limeklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!