French toast bread pudding med blåbär och lemon curd

French toast bread pudding med blåbär och lemon curd är en bra resträtt. Spara överblivet bröd och gör en vacker och smarrig brödpudding.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8 - 10 skivor lantbröd
  • 0,5 dl rårössocker
  • 2 dl blåbärssylt

Fattiga riddare-smet

  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt

Garnering

  • 2 dl lemon curd
  • 2 dl blåbär
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • florsocker

Tillbehör

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smet: Knäck äggen i en skål. Häll i hälften av mjölken och allt mjöl. Vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken, socker, vaniljsocker och salt.

  2. Vänd brödskivorna i smeten och lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll resterande smet över brödskivorna. Strö över rårörsocker och klicka på blåbärssylt med jämna mellanrum.

  3. Tillaga puddingen mitt i ugnen 15–20 min.

  4. Låt puddingen svalna ca 10 min. Klicka på lemon curd och strö över blåbär och citronskal. Pudra över florsocker.

  5. Servera brödpuddingen med lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!