French toast bread pudding med blåbär och lemon curd

French toast bread pudding med blåbär och lemon curd är en bra resträtt. Spara överblivet bröd och gör en vacker och smarrig brödpudding.

Elisabeth Johansson
French toast bread pudding med blåbär och lemon curd
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8 - 10 skivor lantbröd
  • 0,5 dl rårössocker
  • 2 dl blåbärssylt

Fattiga riddare-smet

  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt

Garnering

  • 2 dl lemon curd
  • 2 dl blåbär
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • florsocker

Tillbehör

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smet: Knäck äggen i en skål. Häll i hälften av mjölken och allt mjöl. Vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken, socker, vaniljsocker och salt.

  2. Vänd brödskivorna i smeten och lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll resterande smet över brödskivorna. Strö över rårörsocker och klicka på blåbärssylt med jämna mellanrum.

  3. Tillaga puddingen mitt i ugnen 15–20 min.

  4. Låt puddingen svalna ca 10 min. Klicka på lemon curd och strö över blåbär och citronskal. Pudra över florsocker.

  5. Servera brödpuddingen med lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?