Whiskey Sour

Whiskey Sour är en klassisk drink. Här blandar vi en hel karaff. På det sättet kan du ha drinken färdig när gästerna kommer och bara servera i whiskyglas med mycket is i.
Recept på klassiska drinken Whiskey Sour.
Recept på klassiska drinken Whiskey Sour. Foto: Otto Norin

Ingredienser

  • 4 dl bourbon
  • 2 dl citron - pressad
  • 1,5 dl sockerlag - 1 del vatten + 1 del strösocker

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser i en kanna eller karaff och förvara den i kylen.

  2. Servera gärna med stora isbitar i whiskyglas.

Whiskey Sour – historia

  1. Drinken Whiskey Sour tros ha funnits ända sedan 1700-talet och det första nedskrivna receptet är från 18

  2. På den tiden löstes socker med sodavatten. Det gick man ifrån senare och nu görs den med sockerlag på lika delar vatten och socker som kokats ihop.

Recept till endast 1 drink:

4 cl bourbon

2 cl pressad citron

1,5 cl sockerlag

ev en äggvita

1. Skaka alla ingredienser med is i en shaker och servera i cocktailglas eller on the rocks i ett whiskyglas.

2. Vill man ha en fast skumkrona och en något mera avrundad smak kan man tillsätta en äggvita och skaka utan is först, sedan med is.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!