Fredagsdrinken – Så gör du glöggdrinken Sparkling Xmas!

Recept på något så perfekt som en svalkande glöggdrink! När du kommer in till glöggfesten och äntligen bylsat av dig alla ytterkläder, halsdukar och vantar och kommer in i värmen med tusen tända ljus och en brasa, då är det den här drinken du vill ha! Inte varm glögg. En perfekt aperitif före julmiddagen eller på nyårsafton!

Ingredienser

  • 4 cl vit starkvinsglögg - eller vinglögg
  • 5 cl mousserande vin - torrt + 5 cl till topping
  • apelsinskal

Gör så här

  1. Häll glöggen i ett generöst glas och häll på lite vitt vin.

  2. Gör långa apelsinskal. Renskär kanterna och vira runt något smalt som ett litet lillfinger eller ett sugrör. Låt skalet ligga som en spiral en liten stund.

  3. Släpp ner skalet som en spiral i drinken och toppa upp med mer bubbel precis när du serverar drinken!

Recept på alkoholfri version av glöggdrinken

Använd alkoholfri glögg och alkoholfritt torrt vitt mousserande vin, det finns flera goda sorter nu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!