Frasvåfflor- enkelt recept

Grundrecept på våffelsmet till frasvåfflor Med kolsyrat vatten i smeten får du luftiga och frasig våfflor. Ett gammalt husmorsknep är att ha iskall snö i smeten för att få till fraset. Recept utan ägg gör också våfflorna frasigare. Lägg i en tesked vaniljsocker i smeten så får du vaniljvåfflor.
Mitt Kök
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Frasvåfflor

  • 50 g smör - till gräddning
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl vatten - iskallt (kolsyrat ger luftigare våfflor)

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Vispa ihop mjöl, bakpulver, vatten och salt i en bunke till en jämn smet.

  3. Vispa grädden till tjockt skum med elvisp och vänd ner i smeten med en slev (vispa inte!)

  4. Smörj våffeljärnet med en klick smör och grädda våfflorna tills de blivit frasiga och gyllenbruna.

  5. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så de behåller fraset.

  6. Servera med färska bär, glass, grädde, sylt eller ett tunt lager florsocker.

  7. Alternativ  Du kan också göra så här: Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser. Häll i vattnet och rör till en jämn smet. Vispa grädden och vänd ner den och avsluta med att blanda i smöret. På det här sättet slipper du lägga i en klick smör för varje våffellagg du gräddar.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Recept på glutenfria våfflor

Läs också: Härligt recept på våfflor med ägg

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!