Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Frasvåfflor

Det bubbliga mineralvattnet gör de här våfflorna extra frasiga. Och nej, det ska inte vara ägg i smeten eftersom ägg gör att våfflorna blir mjukare.
Mitt Kök
Frasvåfflor
Frasvåfflor
Frasvåfflor
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3 dl dinkelmjöl - siktat eller vetemjöl
  • 1 flaska mineralvatten - 33 cl
  • 2 dl vispgrädde
  • smör - till pensling av våffeljärnet

Gör så här

  1. Vispa mjöl och vatten till en jämn smet.

  2. Vispa grädden tjock och vänd ner den i smeten.

  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smält smör till första omgången. Sen behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna.

  4. Lägg våfflorna var och en för sig på ett galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök