Frasiga spättafiléer med grön ärtikräm

Frasiga spättafiléer med grön ärt- och wasabikräm passar bra ihop med ugnsstekt potatis och knapriga rädisor. Wasabipastan ger härligt sting till ärterna.

Frasiga spättafiléer med grön ärtikräm
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g spättafiléer - MSC-märkta
  • 800 g potatis
  • 1,5 dl ströbröd - gärna panko
  • 1 ägg
  • 250 g gröna ärter - frysta
  • 1 citron
  • 1 msk wasabipasta
  • 1 knippa rädisor
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba eller skala potatisen och skär den i bitar. Blanda dem med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Blanda ströbrödet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Doppa spättafiléerna först i ägg och sedan i ströbröd. Låt dem torka på en skärbräda ca 5 min.

  3. Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt dem rinna av. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ut 1 msk saft. Skär resten av citronen i klyftor. Mixa ärterna med citronskal och -saft, wasabi och 2 msk olja. Krydda med 2 krm salt.

  4. Stek fisken i 2 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Servera fisken med potatis, ärtkräm, citronklyftor och rädisor.

Vad tyckte du om receptet?