Frasiga potatisbullar med cheddar bacon och rårörda lingon

Frasiga potatisbullar med cheddar blir goda tillsammans med knaprig bacon och rårörda lingon. Med panko får du en extra frasig yta på bullarna, men det går bra att använda vanligt ströbröd. 

Petra Lindstrand
Frasiga potatisbullar med cheddar bacon och rårörda lingon
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 900 g potatis - fast sort, kokt, skalad och kall
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g cheddarost - riven
  • 1 tsk salt
  • 2 dl panko - japanskt ströbröd
  • 3 msk smör - eller rapsolja
  • 2 pkt bacon - (à 140 g)

Tillbehör

  • 2 dl lingon - rårörda

Gör så här

  1. Riv potatisen grovt på rivjärn. Blanda samman potatis, ägg, mjöl, ost och salt. Forma smeten till små runda bullar med vattensköljda händer. Panera bullarna i ströbrödet. 

  2. Stek baconskivorna knapriga i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  3. Stek bullarna frasiga runtom i smör eller olja i en stekpanna på medelhög värme.

  4. Servera bullarna med bacon och rårörda lingon.

Vad tyckte du om receptet?