Frasiga laxrullar

Spröda och lättätna rullar som brukar ha en strykande åtgång – så har ni matglada gäster kanske det är läge att göra några extra? Rullarna går bra att förbereda i god tid, men grädda dem gärna så sent som möjligt.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 dl purjolök - strimlad
  • smör - till stekning
  • 200 g kallrökt lax
  • 0,5 dl kesella
  • 2 msk julsenap
  • 1 dl dill - hackad
  • 6 ark filodeg - kyld, cirka 25x45 centimeter
  • 6 msk smör - smält, ca
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Mjukstek purjolöken i smör. Ta från värmen och låt kallna. Fintärna laxen. Blanda lök, lax, kesella, senap och dill.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte.

  3. Gör en rulle i taget. Dela varje filoark i fyra bitar. Lägg en klick fyllning längs ena kortsidan på varje degbit. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.

  4. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smält smör och strö på sesamfrö.

  5. Grädda i mitten av ugnen tills rullarna är spröda och har fin färg, cirka 8 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök