Frasig toast med taleggio och karamelliserad rödlök

Frasig toast med taleggio och karamelliserad rödlök är en mättande macka med smakrik italiensk kittost.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 6 skivor surdegsbröd
  • 2 msk smör
  • 250 g taleggio
  • 0,5 citron
  • 6 kvistar timjan

Karamelliserad lök

  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk balsamvinäger

Gör så här

  1. Lök: Sätt ugnen på 225°. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs löken i smör på medelvärme i en stekpanna 10–15 min så att löken får lite färg och blir söt i smaken. Strö över sockret och fortsätt steka ca 1 minut. Tillsätt vinäger och låt den koka in 2–3 min. Ställ åt sidan.

  2. Bred brödskivorna med smör. Skär taleggion i 1/2 cm tjocka skivor och fördela dem på bröden. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in tillaga mitt i ugnen 5–10 min tills osten smält och blivit gyllene.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Ta ut smörgåsarna och toppa med karamelliserad lök, citronskal och timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!