Frasig rabarbertarte med mandelkräm

Frasig rabarbertarte med mandelkräm görs av färdigköpt smördeg vilket gör att desserten lagas på nolltid!
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 rulle smördeg - kyld (250 g)
  • 6 rabarberstjälkar - tunna
  • 50 g smör
  • 2 msk rårössocker
  • 0,5 tsk kardemumma - stött
  • 50 g mandelspån

Mandelkräm

  • 250 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 msk rom - ev

Ingefärssockerlag

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 tsk ingefära - färskriven

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik in kanterna runt om ca 1 cm in och nagga fast degen lätt med en gaffel.

  2. Mandelkräm: Riv mandelmassan och smält smöret. Rör samman mandelmassa och smör med ägg, mjöl och eventuellt rom tills krämen är helt slät. Bred krämen över smördegen.

  3. Ingefärslag: Koka upp ingredienserna till ingefärssockerlagen.

  4. Ansa och skär rabarbern i ca 5 cm långa bitar, lägg i den varma lagen ca 5 min. Ta upp rabarbern (sockerlagen går fint att spara i kylen ca 2 veckor och använda till drinkar) och fördela över pajen. Hyvla över smöret, strö på socker, kardemumma och mandelspån.

  5. Grädda tarten mitt i ugnen ca 15 min, tills den blivit gyllene. Ta ut och låt svalna något. Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!