Frasig kycklingschnitzel med rostade grönsaker och krassekräm

Frasig kycklingschnitzel med rostade grönsaker och krassekräm serveras med en liten pastasort som heter tubetti. Kycklingen blir extra frasig om den paneras i pankoströbröd, det är en bra stapelvara i skafferiet.

Petra Lindstrand
Frasig kycklingschnitzel med rostade grönsaker och krassekräm
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g minutfilé av kyckling
  • 1 aubergine
  • 500 g körsbärstomater - gärna på kvist
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd - gärna panko
  • 50 g vattenkrasse - turkisk
  • 2 dl yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 300 g pasta - t ex tubetti

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Tärna auberginen. Blanda aubergine och tomater med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Fördela auberginen på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills auberginen fått fin färg. Lägg tomaterna vid sidan om när ca 10 min återstår av tillagningstiden.

  2. Vispa upp ägget. Vänd kycklingen i ägg och sedan i ströbröd. Stek kycklingen på medelvärme i 3 msk olja tills den fått fin färg och är genomstekt, ca 4 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Finstrimla hälften av vattenkrassen. Blanda med yoghurt och pressad vitlök. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara lite av kokvattnet. Kyl pastan lätt i kallt vatten och lägg i en skål. Rör i hälften av krassekrämen och tillsätt lite av kokvattnet.

  5. Servera kycklingen med grönsaker, krassekräm och pasta. Garnera med resterande vattenkrasse.

Vad tyckte du om receptet?