Frasig kycklingfilé med sesam- och tahinidipp

Ett enkelt recept på frasig kycklingfilé. Den krispiga kycklingen går fort att steka och blir underbart god tillsammans med mango-chilisalladen och sesamdippen.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g kyckling - minutfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 dl panko - japanskt ströbröd
  • 1 dl rapsolja

Sallad

  • 1 mango - något omogen
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 kruka mynta
  • 150 g böngroddar
  • 0,5 påse kålmix - rödkål och grönkål (à 325 g)
  • 0,5 dl jordnötter - rostade och saltade

Dressing

  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk fisksås - asiatisk
  • 0,5 msk lime - pressad
  • 0,5 msk strösocker

Dippsås

  • 1 äggula
  • 1,5 msk tahini (sesampasta) - (sesampasta)
  • 1,5 msk soja - japansk
  • 1,5 msk risvinäger
  • 0,5 msk sesamolja
  • 1 tsk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 krm chiliflakes
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 msk furikake

Gör så här

  1. Dipp: Lägg äggulan i en skål. Vispa i tahini, soja, vinäger, sesamolja, socker, salt och chiliflakes. Tillsätt rapsoljan, lite i taget, under vispning. Strö över furikake vid servering.

  2. Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Vispa upp ägget. Vänd kycklingen i mjöl och därefter i äggvispet. Panera dem runt om i panko. Stek dem i olja i en stekpanna ca 6 min på varje sida, tills de är genomstekta.

  3. Sallad: Skala, kärna ur och finstrimla mangon. Ansa och finstrimla löken. Kärna ur och finstrimla chilin. Repa örterna. Blanda allt.

  4. Dressing: Vispa samman alla ingredienser och vänd ihop med salladen.

  5. Skär kycklingen i skivor. Servera med sallad och dippsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!