Frasig kyckling med bönsalsa

Recept på kycklingnuggets och salsa. Kycklingen blir extra frasig med japanskt ströbröd blandat med ost.  Salsan är god att servera både varm och kall.
Recept på frasiga kycklingnuggets med bönsalsa.
Recept på frasiga kycklingnuggets med bönsalsa. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé - skivad
  • 1,5 dl panko - ströbröd
  • 1,5 dl cheddarost - riven
  • 1 ägg - uppvispat
  • 1 burk vita bönor - stora, (400 g)
  • 1 burk körsbärstomater - (400 g)
  • 1 kruka basilika - hackad
  • 200 g bröd
  • olivolja
  • salt

Kycklingnuggets på italienska

  1. Sätt ugnen på 225°, gärna varmluft. Blanda panko och ost.

  2. Krydda kycklingen med 1 tsk salt. Vänd kyckling i ägg och sedan i bröd-och ostblandningen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsstek mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Skölj bönorna i kallt vatten. Blanda dem med tomater, basilika och 3 msk olja. Krydda med 2 krm salt. Servera med kyckling och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!