Klyftpotatis i ugn

Knepet med att lyckas med klyftpotatis i ugn är att först förvälla den, då blir den härligt frasig. Klyftpotatis är ett gott tillbehör till kött och fisk. Passar både till vardags och fest.
Allt om Mat
Klyftpotatis - så här gör du de extra frasiga
Klyftpotatis - så här gör du de extra frasiga Foto: iStock

Ingredienser

  • 1 kg bakpotatis - eller stora potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk timjan
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta potatisen och skär varje potatis i 6–8 klyftor. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i potatisklyftorna och förväll dem 3 minuter. Ta upp och låt dem rinna av.

  2. Lägg potatisen i en bakpappersklädd långpanna. Blanda med olja, timjan och salt.

  3. Stek potatisen i övre delen av ugnen cirka 15 minuter. Rör om någon gång under tiden.

Vad tyckte du om receptet?