Frasig fetaostpaj med spenat och broccoli på smördegsbotten

Frasig fetaostpaj med spenat och broccoli på smördegsbotten toppas med fetaost och serveras gärna med en fräsch sallad.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 smördegsplatta - kyld (225 g)
  • 1 gul lök - liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 broccolistånd - (250 g)
  • 1 msk smör
  • 250 g bladspenat
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk grönsaksfond - konc
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 200 g fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skär broccolin i mindre bitar. Fräs lök och vitlök i smör 2–3 min. ­Tillsätt broccolin och fräs ytterligare 1–2 min under omrörning.

  2. Lägg spenaten i en stekpanna och tillsätt vatten och fond. Värm under omrörning tills spenaten smält ihop. Krydda med salt och peppar.

  3. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper och vik upp en 1 cm bred kant runt om. Fördela broccoliblandningen och spenaten över smördegen och smula över fetaosten.

  4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min, tills degen puffat upp runt om och fått lite färg. Låt ­svalna och skär i rutor. Servera med en grönsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!