Frasig äppelstrudel

Recept på frasig äppelstrudel. Lättbakad strudel av färdig filodeg som finns att köpa kyld. De tunna degarken som penslas med smör gör den extra frasig. Innehåller mycket äpple och ­extra friskhet av citron.

Ingredienser

  • 250 g filodeg - kyld
  • 1 dl russin - gula
  • 0,5 dl rom
  • 6 äpplen - stora, gärna aroma eller gravensteiner
  • 0,5 citron
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Miazena
  • 100 g smör

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • glass - eller vispgrädde

Gör så här

  1. Blanda russin och rom och låt stå ca 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 200°. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv det -yttersta skalet av citronen och pressa ut saften. Blanda äppelbitarna med citronskal och -saft, russin, socker och majsstärkelse.

  3. Smält smöret. Pensla ett deg-ark med smör och lägg det plant på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på ett nytt ark och pensla med smör, fortsätt på samma sätt med fyra ark.

  4. Lägg fyllningen längs med ena långsidan. Vik in kortsidans kanter och vik över den andra lång-sidan. Vik under degen och forma till en rulle. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

  5. Låt strudeln svalna på galler. Sikta över florsocker. Servera med glass eller vispad grädde. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!