Fräscha citruskakan

En genialisk kaka att njuta ohämmat av. Med färskost i smeten får du en saftig och god kaka utan en massa extra fett. Vill du dessutom minska på sockermängden går det bra att byta ut hälften av strösockret mot strösötningsmedel. Kakan är enkel att sno ihop och fräsch i smaken av citrusfrukter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 bittermandlar - rivna
  • 2 krm salt
  • 0,5 apelsin
  • 1 msk citronsaft - pressad
  • 1,75 dl kesella
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr

  • 0,5 dl lemon curd
  • 0,75 dl kesella
  • 2 msk apelsinskal - strimlat
  • 1 nypa citronmeliss - ev

Fräsch citruskaka

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Rör i bittermandel, salt, apelsinskal, citronsaft, kesella och mjölet blandat med bakpulver.

  3. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter.

  4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna.

  5. Rör ut lemon curd i lite av kesella. Rör ner resten. Bred glasyren över kakan. Garnera med strimlat apelsinskal och eventuellt citronmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!