Franska pepparkakor

Här i Sverige kallar vi dessa kakor för franska pepparkakor, men i Frankrike kallas de för belgiska. Hur som helst, goda är de, och mycket enklare och mindre tidskrävande att baka än vanliga pepparkakor.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl sirap - ljus
  • 1,5 dl mandel
  • 2 msk kanel - mald
  • 1 msk kryddnejlikor - malda
  • 1 msk ingefära - mald
  • 7 dl vetemjöl
  • 0,5 msk bikarbonat

Gör så här

  1. Smält smöret. Rör ner socker och sirap. Låt blandningen kallna.

  2. Finhacka mandeln.

  3. Blanda mandel, kryddor, mjöl och bikarbonat. Tillsätt den kalla smörblandningen. Arbeta ihop till en deg, det går enklast med händerna.

  4. Forma degen till 4 rullar som är cirka 4 centimeter höga. Platta till och forma rullarna så att de blir rektangulära. Vira in dem i folie och låt vila cirka 1 dygn i kylen.

  5. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i cirka 3 milimeter tjocka skivor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar.

  6. Grädda i mitten av ugnen 5–7 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!