Franska kotletter med pressad potatis och tomatsallad

Den krämiga såsen med dijonsenap gör detta till en perfekt rätt en speciell kväll.
Franska kotletter med pressad potatis och tomatsallad
Franska kotletter med pressad potatis och tomatsallad Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 g benfri kotlettrad i bit
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör

Sås

  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl bladpersilja - hackad

Tillbehör

  • 1 kg potatis
  • 4 tomater
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 minuter.

  2. Skär köttet i fyra skivor. Platta eventuellt ut dem med handen. Krydda med salt och peppar.

  3. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek kotletterna ca 2 minuter på varje sida. Lyft upp dem och lägg dem på en tallrik.

  4. Skölj ur stekpannan. Häll ner crème fraichen och tillsätt vatten, senap, pressad vitlök och persilja. Låt koka upp under omrörning. Lägg i kotletterna med köttsaften och låt dem koka i såsen 2–3 minuter.

  5. Häll av potatisen och pressa den. Skiva tomaterna och krydda med salt och peppar.

  6. Servera kotletterna med sås, potatis och tomater.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!