Fransk rödlökssill

En av de godaste sillinläggningarna med matjessill, rödlök och en lite sötare lag. Passar fint att servera med knäckebröd och ost.

Mitt Kök
Fransk rödlökssill
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3 burkar matjessillfiléer - à 200 g (125 g avrunnen sill)
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa dill
  • 2 lagerblad

Lag

  • 2,75 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit - 12 %

Gör så här

  1. Vattna ur matjessillfiléerna i en bunke med kallt vatten, cirka 1 timme. Låt dem rinna av. Skär dem i cirka 1 cm breda bitar.

  2. Lag: Blanda socker, vatten och ättiksprit i en rostfri kastrull och koka lagen, cirka 10 minuter, så att den blir simmig. Ställ kastrullen i kallt vattenbad, så att den kallnar.

  3. Skala rödlökarna. Dela och skär dem i tunna klyftor. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Varva sillbitar med rödlök, vitlök, dill och lagerblad i en glasburk. Tillsätt den kalla lagen, så den täcker sillbitarna. Låt sillen stå minst 6 timmar i kyl innan servering. Servera med kokt potatis, knäckebröd, smör och ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök