Fransk potatissallad

Fransk potatissallad är en sommarfavorit. Potatissalladen blir godast om den görs dagen innan. En lättare potatissallad utan majonnäs.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg potatis - kokt
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl kruspersilja
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Fransk dressing

  • 2 msk dijonsenap
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i 1/2-cm-tjocka skivor. Skala och skiva löken tunt. Varva potatis, lök, persilja, kapris, salt och peppar i en skål.

  2. Dressing: Blanda senap och vinäger i en skål. Vispa ner oljan droppvis. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda väl.

  3. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ca 2 timmar.

Vad tyckte du om receptet?