Fransk potatissallad

Fransk potatissallad är en sommarfavorit. Potatissalladen blir godast om den görs dagen innan. En lättare potatissallad utan majonnäs.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg potatis - kokt
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl kruspersilja
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Fransk dressing

  • 2 msk dijonsenap
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i 1/2-cm-tjocka skivor. Skala och skiva löken tunt. Varva potatis, lök, persilja, kapris, salt och peppar i en skål.

  2. Dressing: Blanda senap och vinäger i en skål. Vispa ner oljan droppvis. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda väl.

  3. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ca 2 timmar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!