Fransk potatissallad

En fransk potatissallad passar perfekt till allt grillat och kallskuret. Välj gärna att göra salladen när potatisen är nykokt och servera den ljummen. Då drar potatisen åt sig mer av dressingen och får mer smak.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis - kokt
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl kapris
  • 1 dl persilja - grovhackad

Dressing:

  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lägg potatisen i en stor skål. Skala och hacka löken. Lägg lök, kapris och persilja i skålen.

  2. Vispa ihop senap, vinäger, olja och vatten. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över potatisen. Vänd om noga och strö över flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!