Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fransk potatissallad

En fransk potatissallad passar perfekt till allt grillat och kallskuret. Välj gärna att göra salladen när potatisen är nykokt och servera den ljummen. Då drar potatisen åt sig mer av dressingen och får mer smak. 

Elisabeth Johansson
Fransk potatissallad
Fransk potatissallad
Fransk potatissallad
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 kgfärskpotatis- kokt
  • 1rödlök
  • 0,5 dlkapris
  • 1 dlpersilja- grovhackad

Dressing:

  • 2 mskdijonsenap
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 dlolivolja
  • 1 mskvatten
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Lägg potatisen i en stor skål. Skala och hacka löken. Lägg lök, kapris och persilja i skålen.

  2. Vispa ihop senap, vinäger, olja och vatten. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över potatisen. Vänd om noga och strö över flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?