Fransk potatissallad med senapsdressing och grillad gurka

Potatissallad är mångas favorit till grillad korv. Här är en variant där grillad gurka och sallad serveras vid sidan av.

Anna Wendt
Fransk potatissallad med senapsdressing och grillad gurka
Fransk potatissallad med senapsdressing Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 gurka
  • 1 romansallad
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 rödlök - liten
  • 1 knippa rädisor
  • 1 - 2 msk kapris

Dressing

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 0,5 - 1 tsk strösocker
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 msk vatten - ev

Garnering

  • färska örter

Gör så här

  1. Skölj och skrubba potatisen. Koka potatisen i saltat vatten tills den mjuknat. Häll av vattnet och låt den svalna. 

  2. Dressing: Blanda samman alla ingredienser utom oljan. Vispa ner oljan i en tunn stråle. Späd eventuellt med vatten.

  3. Halvera gurkan och salladen på mitten längs med. Pensla med olja och strö över flingsalt. Grilla gurka och sallad på båda sidor tills de fått färg. Skär dem i mindre bitar.

  4. Skala rödlöken och skär den i skivor. Ansa rädisorna och skär dem i mindre bitar. Skiva potatisen och blanda den med dressingen. Lägg potatisen på ett fat tillsammans med grillad gurka och sallad, lök och kapris. Toppa med örter.

Vad tyckte du om receptet?