Fransk köttgryta med kronärtskockor och dragon

Fransk köttgryta med kronärtskockor och dragon passar både att serveras med potatis, ris eller något annat gryn. Använd den goda oljan som kronärtskockorna ligger i till att steka köttet i.

Fransk köttgryta med kronärtskockor och dragon
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 600 g skinkstek - färsk
  • 800 g potatis
  • 200 g gröna bönor
  • 1 burk kronärtskockor - marinerade  (190 g, Fontana)
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk dragon - hackad
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i grova bitar.  Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och stompa den. Förväll bönorna.

  2. Putsa köttet och skär det i strimlor. Låt kronärtskockorna rinna av, men spara oljan. Stek köttet ca 3 min i 2 msk av oljan som skockorna ligger i. Tillsätt grädde, senap och dragon. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka ihop ca 3 min.  Blanda ner kronärtskockorna och låt dem bli varma.

  3. Garnera grytan med dragon. Servera med potatis och bönor.

Vad tyckte du om receptet?