Fransk köttgryta med kronärtskockor och dragon
Fett: 24g
Protein: 34g
Kolhydrater: 39g
Fransk köttgryta med kronärtskockor och dragon passar både att serveras med potatis, ris eller något annat gryn. Använd den goda oljan som kronärtskockorna ligger i till att steka köttet i.
Ingredienser
-
600 g
skinkstek
- färsk
-
800 g
potatis
-
200 g
gröna bönor
-
1 burk
kronärtskockor
- marinerade (190 g, Fontana)
-
2,5 dl
matlagningsgrädde
-
1 msk
dijonsenap
-
1 msk
dragon
- hackad
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Skala och skär potatisen i grova bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och stompa den. Förväll bönorna.
-
Putsa köttet och skär det i strimlor. Låt kronärtskockorna rinna av, men spara oljan. Stek köttet ca 3 min i 2 msk av oljan som skockorna ligger i. Tillsätt grädde, senap och dragon. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka ihop ca 3 min. Blanda ner kronärtskockorna och låt dem bli varma.
-
Garnera grytan med dragon. Servera med potatis och bönor.