Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Fransk kaffedrink med konjak och choklad

En varm fransk kaffedrink med mjölkchoklad är gott efter maten! Denna är en variant på Irish coffee där whiskyn ersätts med konjak. Drinken får sötma av mjölkchoklad.
Allt om Mat
Fransk kaffedrink med konjak och choklad
Fransk kaffedrink med konjak och choklad
Fransk kaffedrink med konjak och choklad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 50 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl konjak
  • 5 dl kaffe - starkt, nybryggt

Garnering

  • kakao

Gör så här

  1. Finriv chokladen och fördela i koppar eller värmetåliga glas. Vispa grädden.

  2. Häll konjaken över chokladen, fyll på med kaffe. Rör om så att chokladen smälter. Toppa med grädde och pudra över lite kakao.

Vad tyckte du om receptet?