Fransk kaffedrink med konjak och choklad

En varm fransk kaffedrink med mjölkchoklad är gott efter maten! Denna är en variant på Irish coffee där whiskyn ersätts med konjak. Drinken får sötma av mjölkchoklad.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 50 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl konjak
  • 5 dl kaffe - starkt, nybryggt

Garnering

  • kakao

Gör så här

  1. Finriv chokladen och fördela i koppar eller värmetåliga glas. Vispa grädden.

  2. Häll konjaken över chokladen, fyll på med kaffe. Rör om så att chokladen smälter. Toppa med grädde och pudra över lite kakao.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!