Fransk hallonkaka

Fransk hallonkaka blir nästan som en tårta när den serveras med lättvispad grädde.
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 200 g hallon - frysta
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.

  2. Bred ut smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Fördela hallon jämnt över kakan. Hyvla över smöret med en osthyvel.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 min. Låt den svalna. Servera den gärna med en klick grädde.

Recept: Saga Arneng, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!