Försvarets ärtsoppa

Recept på ärtsoppa. Hemligheten bakom en lyckad ärtsoppa är att laga den i en riktigt stor sats. Den kan sedan frysas in i mindre portioner.

Allt om Mat
Försvarets ärtsoppa
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 600 g gula ärter - torkade
  • 2 l vatten
  • 500 g rimmat fläsk - i tärningar
  • 1 gul lök - medelstor, hackad
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk mejram
  • 0,5 tsk ingefära

Gör så här

  1. Blötlägg ärterna i vatten. Låt stå ca 12 timmar. Häll bort vattnet.

  2. Häll ärter, vatten, fläsk, lök, salt och buljongtärning i en stor kastrull. Låt koka utan lock ca 1 timme tills ärterna är mjuka.

  3. Smaksätt med salt, timjan, mejram och ingefära. Späd med vatten vid behov.

Vad tyckte du om receptet?