Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Formfranska på bovetemjöl

Glutenfritt! En god formfranska går att använda till mycket. Fungerar utmärkt som toast, men också till snittar och krutonger. Det går också fint att använda brödet som bas i en smörgåstårta. Detta bröd jäser i 40 minuter.

Elisabeth Johansson
Formfranska på bovetemjöl
Formfranska på bovetemjöl
Formfranska på bovetemjöl
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • smör - till formen
  • 15 g jäst
  • 7,5 dl vatten - ljummet
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 3 dl rismjöl
  • 1 tsk salt
  • 20 g psylliumhusk - (fiberhusk eller psyllium)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smörj en avlång brödform, som rymmer cirka 2 liter, med smör. Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och blanda i alla torra ingredienser. Flytta över degen i formen. Lägg en bakduk eller plastfolie över formen. Låt brödet jäsa i cirka 35–40 minuter.

  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 1 timme.

  4. Ta ut brödet och låt det vila i formen i 5 minuter. Vänd upp brödet på ett galler och låt det svalna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök