Fondue med vit choklad och kola

Allt om Mat

Ingredienser

  • 225 g vit choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk rörsocker
  • 1 msk sirap - ljus
  • 2 msk smör - osaltat
  • 2 msk matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i fonduegrytan tillsammans med vispgrädden.

  2. Ställgrytan över måttlig värme och sjud långsamt under ständig omrörning tills chokladen smält och blivit slät och krämig.

  3. Lägg socker, sirap och smör i en liten kastrull och värm försiktigt tills allt blandats. Ta av från värmen och rör ner matlagningsgrädden.

  4. Ringla försiktigt kolasåsen över den vita chokladfonduen och servera med färsk frukt och kakor att doppa.

Servera med: päron och ananas i klyftor, jordgubbar, sockerkaka med hasselnötter och italienska biscotti-kakor att doppa. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!