Focaccia med päron och getost

Underbart god och saftig focaccia med päron, getost och valnötter.
Katarina Carlgren
Foto: Thomas Carlgren

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten - rumsvarmt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl durumvete
  • 5,5 - 6 dl vetemjöl - (330-360 g)

Topping

  • 2 msk olivolja
  • 1 päron
  • 200 g getost
  • 1 dl valnötskärnor
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Rör i olja, salt, socker och durumvete. Arbeta in vetemjölet till en ganska lös deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 2 timmar.

  2. Knåda degen smidig på mjölad arbetsbänk. Platta ut degen till en platta, ca 20 x 30 cm, i en ugnssäker form med bakplåtspapper eller på en plåt . Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.

  3. Topping: Kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Bryt osten i mindre bitar. Grovhacka nötterna.

  4. Gör gropar i degen med fingrarna. Ringla över olja och fördela päron, getost, valnötter och salt i groparna. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt brödet svalna på galler innan det serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!