Focaccia med päron och getost
Jäsning: 2 timmar och 30 minuter
I ugn: 30 minuter
Aktiv tid c:a 25 minuter
Underbart god och saftig focaccia med päron, getost och valnötter.
Ingredienser
-
25 g
jäst
-
3 dl
vatten
- rumsvarmt
-
2 msk
olivolja
-
1 tsk
salt
-
1 tsk
strösocker
-
2 dl
durumvete
-
5,5 - 6 dl
vetemjöl
- (330-360 g)
Topping
-
2 msk
olivolja
-
1
päron
-
200 g
getost
-
1 dl
valnötskärnor
-
1 tsk
flingsalt
Gör så här
-
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Rör i olja, salt, socker och durumvete. Arbeta in vetemjölet till en ganska lös deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 2 timmar.
-
Knåda degen smidig på mjölad arbetsbänk. Platta ut degen till en platta, ca 20 x 30 cm, i en ugnssäker form med bakplåtspapper eller på en plåt . Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
-
Topping: Kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Bryt osten i mindre bitar. Grovhacka nötterna.
-
Gör gropar i degen med fingrarna. Ringla över olja och fördela päron, getost, valnötter och salt i groparna. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt brödet svalna på galler innan det serveras.