Focaccia med oxmärg och örter

Focaccia med oxmärg och örter är ett saftigt bröd som ska ätas nybakat. Oxmärg finns att beställa i köttdisken, den går att byta ut mot olivolja.
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 1,5 dl durumvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk oxmärg - smält
  • 2 msk olivolja - + 2 msk

Garnering

  • 5 kvistar timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör om tills jästen lösts upp.Tillsätt vetemjöl, durum, salt och märg. Knåda ihop till en smidig deg.

  2. Smörj en gjutjärnspanna med 2 msk olja. Tryck ut degen i pannan och låt jäsa övertäckt ca 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 225°. Ringla 2 msk olja på brödet och garnera med örtkryddor och flingsalt.

  4. Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 min. Servera brödet ljummet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!