Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Focaccia med oxmärg och örter

Focaccia med oxmärg och örter är ett saftigt bröd som ska ätas nybakat. Oxmärg finns att beställa i köttdisken, den går att byta ut mot olivolja.

Focaccia med oxmärg och örter
Focaccia med oxmärg och örter
Focaccia med oxmärg och örter
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 1,5 dl durumvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk oxmärg - smält
  • 2 msk olivolja - + 2 msk

Garnering

  • 5 kvistar timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör om tills jästen lösts upp.Tillsätt vetemjöl, durum, salt och märg. Knåda ihop till en smidig deg.

  2. Smörj en gjutjärnspanna med 2 msk olja. Tryck ut degen i pannan och låt jäsa övertäckt ca 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 225°. Ringla 2 msk olja på brödet och garnera med örtkryddor och flingsalt.

  4. Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 min. Servera brödet ljummet.

Vad tyckte du om receptet?