Fläskytterfilé med sötpotatis och harissa

Fläskytterfilé med sötpotatis och harissa är en lite lyxigare vardagsrätt. Harissa är en nordafrikansk chilipasta med rejält med sting. Är du rädd för att det ska bli för starkt kan du ta halva mängden.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g fläskytterfilé
  • 2 sötpotatisar - (à 400 g)
  • 2 paprikor - gärna i olika färger
  • 1 lök - röd eller gul
  • 2 msk harrissapasta - + 1 msk
  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär den i stora tärningar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.

  2. Blanda potatis, paprika och lök med 2 msk harissapasta, 2 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Putsa köttet. Bryn det runt om i 1 msk olja i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Sänk värmen och låt köttet eftersteka tills det är genomstekt, 68° innertemperatur, beräkna ca 20 min. Ta upp och låt köttet vila ca 5 min.

  4. Blanda yoghurten lite slarvigt med 1 msk harissapasta och 1 msk olja. Krydda med 2 krm salt.

  5. Skär köttet i skivor och servera med sötpotatisblandning och yoghurtsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!