Fläskkotlett med ädelost och skivade tomater samt purjopotatis

Fläskkotlett med ädelost och skivade tomater samt purjopotatis är god vardagsmat. Fläskkotletter med ben smakar mer än fläskkotletter utan ben. På bilden har vi använt så kallade kotlettracks som har ett extra långt ben.
Elisabeth Johansson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter - med ben (à 150 g)
  • 800 g potatis
  • 1 purjolök
  • 140 g ädelost
  • 2 tomater - stora, gärna bifftomater
  • 0,5 tärningar köttbuljong
  • 1 knippa bladpersilja
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg den på en plåt med bakplåts-papper och blanda med 2 msk olja och 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Ansa och skär purjolöken i bitar. Blanda den med potatisen när ca 10 min återstår av tillagningstiden.

  3. Stek kotletterna i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Skär ost och tomaterna i skivor. Lägg tomatskivorna på kotletterna och toppa med osten. Smula buljongtärningen i pannan och häll på 1 1/2 dl vatten. Lägg på ett lock och låt puttra ca 5 min.

  5. Strimla persiljan och strö den över kotletterna. Servera med sky och purjopotatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!