Fläskfiléspett

Fläskfilé på spett marinerade med rött vin och timjan. Enkelt och gott!
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Fläskfiléspett

  • 0,5 tsk salt
  • 1 rödlök
  • 1,5 dl rött vin
  • 0,5 tsk timjan
  • 500 g fläskfilé
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Putsa och skär filén i mindre bitar, ca 2 cm. Skala och skär löken i ringar.

  2. Lägg kött bitarna i en bunke. Peppra och blanda med löken ca 1 minut, tills löken börjar safta sig. Ringla över vinet och blanda väl. Täck med plastfolie och låt marinera i kylen 2–3 timmar. Vänd runt 2–3 gånger under tiden.

  3. Trä köttet på spett och rumstemperera ca 10 min. Grilla spetten ca 15 min, tills köttet är genomstekt. Vänd spetten då och då. Salta och smula över timjan.

  4. Kom ihåg: Använder du grillspett av trä ska de läggas i kallt vatten ca 10 min innan kycklingen träs upp på spetten, så bränns de inte.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!