Fläskfilésallad med galiamelon, nektariner, tomater och syltlök

Somrig sallad med både salta och söta smaker passar bra i sommarvärmen. Se efter att melon och nektariner är riktigt mogna. Då smakar de som bäst.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé - rökt eller stekt
  • 500 g fläskfilé - rökt eller stekt
  • 2 galiameloner - små
  • 4 nektariner
  • 8 tomater - gula, små
  • 100 g mangoldskott
  • 100 g ärtskott
  • 190 g syltlök

Dressing

  • 1,5 msk lime - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i tunna skivor. Skala, kärna ur och skär meloner och nektariner i klyftor. Skölj och halvera tomaterna. Skölj mangoldskott och ärtskott.

  2. Blanda alla ingredienser i en salladskål. Blanda ihop dressingen och häll den över salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!