Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Fläskfilégryta med porter och svamp

Med porter, kantareller och enbär får fläskfilégrytan både en mustig och vild smak. Kokt eller pressad potatis till är gott. Har du färska kantareller steker du dem i lite smör och har sedan i dem i grytan. Gott!

Mitt Kök
Fläskfilégryta med porter och svamp
Fläskfilégryta med porter och svamp
Fläskfilégryta med porter och svamp
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • 200 g kantareller - på burk
  • smör
  • salt
  • peppar - nymald
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 porter - flaska à 33cl
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 5 enbär - krossade
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 msk kalvfond
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk svart vinbärsgelé

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i skivor. Skölj och strimla purjolöken. Låt svampen rinna av.

  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.

  3. Fräs purjolök och svamp i smör i en traktörpanna. Rör ner mjölet och späd med porter. Tillsätt soja, kryddor, fond, grädde och gelé. Koka upp.

  4. Lägg i köttet och koka på svag värme under lock cirka 5 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök