Fläskfilégryta med kantareller & lingon


Enkel och krämig gryta med fläskfilé. Potatismos är gott till.
Mitt Kök
Fläskfilégryta med kantareller & lingon

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 fläskfilé - 500-600 g
  • smör
  • flingsalt
  • peppar - nymald
  • 150 g kantareller - färska (cirka 3/4 l)
  • 0,5 purjolök
  • 1 rödlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 flaska porter - à 33 cl
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk viltfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 3 msk lingonsylt
  • 5 enbär - krossade
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl lingon - färska eller frysta

Gör så här

  1. Putsa filén och skär den i skivor. Bryn köttet runtom i smör. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.

  2. Ansa svampen. Skölj och strimla purjolöken. Skala och klyfta rödlöken.

  3. Fräs svamp och lök mjuka i smör i en panna.

  4. Pudra över mjölet och rör om. Till- sätt porter, grädde, fond, soja, lingon- sylt, enbär och timjan och koka upp.

  5. Lägg i köttet. Koka sakta under lock cirka 5 minuter. Blanda i lingonen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök