Fläskfilégryta med grönpeppar

Fläskfilé, grönpeppar, senap, konjak och cornichoner. Kan den här krämiga grytan bli annat än god? Klyftpotatis eller potatismos är gott att servera till.
Caroline Hofberg
Fläskfilégryta med grönpeppar
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 - 600 g fläskfilé
  • 4 msk smör
  • flingsalt
  • peppar - nymald
  • 2 röda äpplen
  • 1 purjolök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk kalvfond
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1,5 msk grönpeppar - i lag
  • 1 msk konjak
  • 1,5 dl cornichons
  • persilja - hackad

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.

  2. Skölj äpplena och skär i klyftor. Stek dem i smör i en stekpanna och ställ åt sidan.

  3. Skölj och strimla purjolöken. Fräs i smör i en traktörpanna. Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak. Låt koka ihop ett par minuter.

  4. Blanda ner köttet och koka under lock cirka 5 minuter. Vänd ner cornichoner och äpplen. Smaka av med salt och strö över persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök